Inleiding | 1-ste graad | 2-de graad | 3-de graad


Reiki I

Hoe wordt je Reiki Kanaal?

Misschien ontstaat op een dag het verlangen om Reiki niet alleen te ontvangen, maar ook om dit aan anderen te kunnen geven. Misschien heb je ook al eens een behandeling ontvangen en zou je Reiki nu altijd tot je beschikking willen hebben.

Er zijn bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je Reiki 1 inwijding krijgen:

Ga eerst informatie over Reiki lezen, wat is Reiki. Dan weet je wat Reiki doet! Onwetendheid is niet goed. Vandaar dat ik Reiki workshops geef om zo te laten zien en voelen wat Reiki kan.

Vraag aan de Reiki master die jou inwijding wilt gaan doen of je Reiki inwijding mag gaan ontvangen. De Reiki master kan jou meegeven of je er klaar voor bent of niet.

Je moet stabiel zijn, dat wil zeggen alles geestelijk op orde hebben voordat je een inwijding krijgt. Je krijgt nieuwe energie als je dit niet kan verwerken wordt het te veel voor je. Je gaat een nieuw groeiproces aan. Heb je twijfels begin er dan niet aan, je moet zeker weten wat je wilt.

Wat leer je met Reiki I

Je leert er de basisprincipes en de handposities om jezelf en anderen Reiki te geven. Al direct na de eerste inwijding voel je de Reiki stromen. Je leert zelf of samen met de anderen wat Reiki geven is. Je voelt dat Reiki behandelingen geven je niet uitput, maar dat dit jou oplaad en gelijktijdig voor de ontvanger de heling plaats vind. Het is een verrijkende ervaring om deze liefdevolle, helende, subtiele en tegelijk krachtige energie door je heen te laten stromen.

Je leven zal door Reiki veranderen, je lichamelijke en geestelijke heling zullen er door bevorderd worden evenals je spirituele groei. Je voelt duidelijk de verbinding met je diepste innerlijke en je geeft je zelf liefde.

Je zult zien dat mensen anders naar je kijken. Je uitstraling verandert, je voelt jezelf ook anders. Dingen waar je altijd tegen aan was gelopen zijn nu ineens niet meer zo belangrijk om op te pakken. Ze kan alles veel makkelijker oppakken en handelen naar dat geen wat voorheen moeilijk was. Je inzichten zijn verandert.

Wat krijg je met de Reiki I.

De eerste graad stelt je in staat door opleggen van je handen de Reiki-energie direct op jezelf of op anderen over te brengen. Deze inwijding bestaat uit 4 inwijdingen. Bij de inwijding worden er 4 kanalen opengemaakt.

Deze zijn:

1. Lichaam
2. Emotie
3. Mentaal
4. Intuïtie

Dit wordt gerealiseerd door de symbolen bij de inwijding die in je aura plaats vinden. Door deze 4 symbolen wordt het Reiki kanaal geopend en wordt je ingewijd voor Reiki I. De hand waarmee je schrijft en alles mee doet, wordt ook jou hand waarmee je de Reiki symbolen die je in Reiki II krijgt ingelegd. Dus ben je rechtshandig krijg je alles rechts, ben je linkshandig zul je alles links krijgen.

Na de eerste Reiki inwijding stroomt er Reiki energie door je handen. Vaak vraagt de Reiki master je voor de eerste inwijding je handen eens op je lichaam te leggen en te zien wat er daarbij gebeurt. Als je na de inwijding hetzelfde doet, zul je een merkbaar verschil constateren. Je voelt hoe een fijne energie, genezende warmte uit je handen stroomt. Als je naar je hand kijkt waarmee je ingewijd bent dan kan het zo zijn dat je daar een witte cirkel in ziet. Dat mocht ik althans zien.

Na de inwijding strijk ik de auro weer dicht. Waarom? Omdat ik bij het begin van de inwijding jou aura open om daar alles in te leggen. Om jou dingen die je mag opruimen ook kan opruimen. Wat je niet hoeft te dragen wordt eruit gehaald. Wanneer je bij mij Reiki inwijding komt doen, doe ik dit in een paar uur tijd. Ik werk niet in groepen, je krijgt persoonlijk de inwijding. Na de inwijding krijg je een werkboek mee waarin alles staat wat ik heb uitgelegd. Alles is te veel om te onthouden. Er zijn veel Reiki masters die 2 dagen sessies geven. En ook in een grote groep inwijdingen geven. Ik doe dit niet, omdat jou aura openstaat. Hier krijg je dus te maken met energieen van anderen. Dit is toch niet iets wat je graag wilt ontvangen. Je hebt al genoeg aan jezelf of niet dan? Vandaar mijn besluit dat ik per persoon inwijd. Ik geef wel eens in het half jaar of jaar een bijeenkomst. Daarbij worden de ervaringen uitgewisseld. Even elkaar met de groep weer zien. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en daar kunnen we allemaal wat van opsteken.

Wat kun je nu met Reiki I

Met Reiki 1 kun je jezelf behandelen. Je kunt je voedsel behandelen met je handen, je kunt dieren helpen. Je planten Reiki geven, maar je mag ook anderen Reiki geven. Je kunt het niet versturen wat je met Reiki 2 wel mag en kan doen. Alles wat vanuit een zuiver hart komt om te versturen zal gedaan worden door jou lichtwerkers om je heen. In principe kun je alles met jouw handen doen. Wat je wel moet weten is dat je zeker de eerste 3 weken jezelf zoveel mogelijk behandelingen geeft, om die energie rijkelijk te laten doorstromen. Hoe meer jij jezelf behandelt hoe sterker de doorstroming is, hoe meer je kan doen met de Reiki voor jezelf of voor anderen.

Water drinken

Het is erg belangrijk om na een behandeling ten minste één glas water te drinken. Er gebeurd veel bij een inwijding of behandeling. Het lichaam gaat dan de schoonmaak aan. Daarbij heb je water nodig om je lichaam te zuiveren. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat je flinke hoofdpijn gaat krijgen. Is dit het geval, neem dan snel water tot je, zodat dit zal verminderen.

Afvalstoffen worden op drie manieren afgevoerd uit het lichaam:

1. Via de ontlasting (diarree, andere kleur ontlasting) en urine (andere kleur urine, donkerder).
2. Via de ademhaling (verkoudheid, hoesten).
3. Via de huid (eczeem, uitslag, vervellen).

Tips

Er zijn verscheidenheid aan boeken, waar je van alles in kunt vinden, de geschiedenis tot aan wat de klachten in houden en hoe ze te behandelen. Ik heb veel boeken gelezen. Geleend via de Bibliotheek. Ik Vond het wel fijn om hierover meer te weten en te begrijpen voordat ik aan de Reiki begon. Ik heb een aantal boeken aangeschaft waar ik zelf veel aan heb gehad. Het eerste boek heet Reiki de universele energie van Bodo J. Baginski en Reiki heel jezelf en anderen door Panta Rhei. Ik weet ook dat er pocket boekjes zijn over de inwijdingen zelf en wat Reiki inhoud noem maar op. Dus er is zat leesvoer om je voor te bereiden op wat komen gaat.