Inleiding | 1-ste graad | 2-de graad | 3-de graad


Reiki II

Als je Reiki eerste graad hebt afgesloten en Reiki actief in je leven toegepast hebt, kun je met de inwijding in de tweede graad je band met Reiki en je eigen spirituele groei verdiepen.

Tussen de inwijding eerste en de tweede graad moeten tenminste 3 maanden tussen liggen. Alleen in uitzonderingsgevallen kun je de tweede graad sneller krijgen. Je moet het in jezelf voelen wanneer voor jou de tijd daar is om Reiki II te gaan ontvangen. Zorg dus dat je klaar bent voor de veranderingen in je leven.

Reiki II inwijding

De tweede graad betekend Oku Den (een dieper weten) en is een psychisch opengaan. Het werkt met namen op de fijn stoffelijke gebieden. Onze intuÔtie en onze geneeskracht nemen sterk toe. Je krijgt een inwijding waarbij je de heilige en geheime symbolen van Reiki worden aangereikt en de bijbehorende mantra's. Het toepassen van deze symbolen vereist een groot verantwoordelijkheidsbesef.

Door de tweede graad wordt het vermogen om te genezen enorm versterkt en kun je met behulp van de symbolen op afstand genezing sturen. Zonder gebonden te zijn aan ruimte en tijd. Geestelijke heling betekent dat je het vermogen hebt om je met het onder- en bovenbewustzijn je hogere zelf te verbinden en te helen met je geest. Je wordt je bewust dat je voor alles zelf verantwoordelijk bent. Dit is totaal anders dan in Reiki I die al hebt gehad. Daarin werd alles voor jou gedaan. Maakte je foutjes werd dit aangepast door jou lichtwerkers. Met Reiki 2 wordt je ook wel geholpen, maar wordt het je meer bewust gemaakt wat je niet goed doet.

Volgens de Wet van de Kringloop keert alles wat we uitzenden naar onszelf terug. Dus let goed op wat je doet. Hoe je het doet, waaruit je de Reiki geeft. Als je vreugde en liefde uitzendt, komen ze in drievoud naar je terug. Als je dus niet uit het goede put en geeft, krijg je ook dat in drievoud terug. Weet dus waar je mee bezig bent.

Wat krijg je mee met de inwijding.

Bij Reiki II ontvang je een inwijding en drie symbolen met de mantra's.
Deze symbolen zijn:

De Brug (mantra Hon Sha Ze Sho Nen)
De versterker ( mantra Cho Ku Rei)
De vlinder (mantra Sei He Ki)

Wat doen deze symbolen?

De brug

De brug gebruik je voor de afstandsbehandelingen. Je moet dit symbool kunnen tekenen uit je hoofd zeer nauwkeurig, maak je een foutje in dit symbool zal het niet verstuurd worden. Dus let goed op dat je alles goed doet. Dit geld overigens voor alle symbolen die je gebruikt.

Zoals bij elke afstandsbehandeling gebeurt, teken je ook nu met je ingewijde hand het symbool en spreek je daarna enkele malen de mantra uit. Doe dit minstens 3 keer.

Hou je handen voor je lichaam met de handpalmen naar elkaar toe met daartussen een ruimte van zo'n 25 cm. Eventueel teken je ook nog de andere symbolen als je voelt dat je deze moet gebruiken.

Noem daarna de naam, adres en woonplaats waar de energie naar toe gestuurd wordt. En spreek deze 3 keer uit. Dan vraag je aan de Goddelijke wereld om deze persoon te geven wat goed voor hem/haar is. Stel die persoon in jezelf voor, of via foto of via een papiertje waar de naam adres en woonplaats op staat. Zonder dit gegeven kun je niet Reiki versturen in de tweede graad. De ontvanger moet jou vertrouwen dat je hier zeer nauwkeurig mee omgaat. Vandaar ook het besef van verantwoordelijkheid die je toch even erbij krijgt.

Vergeet niet!

Zoals je weet moet je aan de persoon ten alle tijden toestemming vragen voor behandeling, tenzij die er zelf om vraagt. Nu kan het natuurlijk wel voorkomen dat die gelegenheid zich niet voor doet, hoe moet dat dan?

Als je Reiki wilt sturen naar die personen waarvan ik denk dat die het juist hard nodig hebben, maar ik weet niet of die persoon het wel wilt doe ik dit gewoon. Ik hou de handen voor mij, ik vraag de Reiki behandeling aan. Worden mijn handen dan koud weet ik dat ik dit echt niet kan en mag doen. Gaan ze tintelen en worden ze warm, dan vraag ik aan de Goddelijke wereld of zij die energie willen geven die goed van hem of haar is. Dan komt dat altijd goed.

Wanneer je toch Reiki stuurt naar die persoon die dat echt niet wil, krijg je dit terug. Wat je stuurt zal je ook weer zelf terug krijgen in drievoud. Je voelde immers toch aan je handen dat zij niet reageerden, dus waarom zet je dan door. Wees bewust van je eigen verantwoordelijkheden.

De versterker

Het symbool is 1 teken met een mantra. Dit is Cho Ku Rei.

Het symbool heeft de vorm van een spiraal en word tegen de klok in gedraaid. Zo verbind de energie vanuit de aarde en versterkt deze energie.

Men noemt dit symbool ook wel de versterker. Het is een krachten bundelaar. Alle polariteit wordt met elkaar verbonden in een gecentreerde kracht, samenkomend in het Centrum.

De ziel
De eenheid
Het hart

De Cho Ku Rei is het symbool dat je mag gebruiken zonder toestemming te vragen. Het heeft namelijk geen specifieke betekenis. Het versterkt alleen de energie en de kracht van de andere symbolen!

De vlinder

Deze sleutel om de Reiki energie te richten werkt geheel anders dan de versterker. Deze werkt op heel andere gebieden. Je moet er dan ook heel anders mee omgaan.

De mantra Sei He Ki heft alle blokkades op om weer in harmonie te komen met jezelf. Dit is eigenlijk de voornaamste werking van dit symbool. Blokkades zijn niet alleen fysieke verstoppingen in je lichaam, maar hier kun je ook onder rekenen spanningen die er bestaan tussen mensen onder elkaar. Maar ook spanningen in bepaalde situaties. Het werkt op de gedachtenpatronen en de naam van het symbool zegt het al, het werkt ook in op emoties. Zowel in het bewuste als het onderbewuste deel van de mens. Al deze omstandigheden maken de mens vaak ziek. Daarom is het juist dit symbool zo fijn om eigenlijk heel vaak bij ziektes te gebruiken die een arts niet kan oplossen. Wij hopen te veel op. We kroppen te veel op en delen liever niets met elkaar. We maken te veel mee wat je eigenlijk niet had willen meemaken. Al deze dingen worden opgeslagen in het lichaam. Ooit komt die dag dat al die verstopte dingen eruit willen. En kan je dit niet dan is dit wel een goede oplossing om tijdens je behandeling te krijgen. De Reiki master of behandelaar moet alleen wel weten dat dit niet zomaar iets is. Je opent hiermee wel een geheel waarop een ieder anders reageert. Mensen hebben het niet voor niets verstopt. Kun je dit als Reiki master of als behandelaar dit niet aan, begin er dan ook niet aan.

Dit symbool kan je het meest gebruiken bij de hoofdposities, de keel en de zonnevlecht.

Wanneer je Reiki 2 inwijding krijgt eerst uitgelegd hoe dit werkt. Wat dit inhoud. Bij mij moet je eerst de symbolen tekenen voor de inwijding. Hieruit kan ik veel uithalen of je klaar bent of niet. Bij het tekenen gebeuren al dingen in te werken. Dit werkt mooi mee bij de inwijding. Je krijgt diezelfde symbolen in je hand getekend. Je voelt dan al wat het doet. Ook dan krijg je een werkboek mee. Je kunt thuis alles op je gemak door lezen. Je kan dan de symbolen gaan leren. En uiteraard krijg je Reiki 2 certificaat mee.